Sci-Tech

novi krug glasina

Samsung Galaxy Note 10: ostaje 3,5mm ulaz za slušalice i dobiva još dvije upečatljive značajke

Samsung Galaxy Note 10: ostaje 3,5mm ulaz za slušalice i dobiva još dvije upečatljive značajke
@UniverseIce

Pojavile su se nove pojedinosti o Samsung Galaxy Note 10, čija će se najava dogoditi u prvoj polovici kolovoza ove godine. Što kažu najsvježije glasine?

Zvučnik u ekranu

Dobro poznati insajder @UniverseIce objavio je da Galaxy Note 10 dobiva uz Samsungovu tehnologiju za otiske prstiju na zaslonu još jednu upečatljivu značajku.  To je   poseban vibro zvučnik koji  za rad  koristi  zaslon. Hoće li Samsung koristiti istu tehnologiju kao što je svojedobno koristio Xiaomi za Mi Mix model,  ili neko drugo rješenje, ovij detalj nije poznat.

Ostaje 3,5 mm ulaz za slušalice 

Već  neko vrijeme kruže glasine  da  Samsung izbacuje analogni 3,5 mm ulaz za slušalice. Međutim, PhoneArena  tvrdi da novi modeli će ipak imati  uobičajeni audio priključak.  Navodno se Samsung  predomislio u zadnji trenutak i  izbacivanje ovog starog  standarda planiraju  za neke modele u 2020. godini što je razumljivo, jer prije ili kasnije  treba odbaciti  stare tehnologije.

Galaxy Note 10 kamere bliže SLR fotoaparatima 

Od 2017.  navikli smo na varijabilne otvore  objektiva kod Samsunga, ali sada tvrtka ide korak dalje.  Galaxy Note 10 imat će tri varijabilne vrijednosti otvora blende koje će se mehanički prilagođavati  poput SLR fotoaparata, a ne  softverski kao do sada.    Dakle, nadolazeći flagship trebao bi imati  i srednju vrijednost  otvora f / 1,8 osim f / 1.5 i f/ 2.4. To će učiniti ovaj  model iznimno atraktivnim u očima svih onih koji vole  fotografirati s pametnim telefonom. Ova glasina   je  procurila  od  kineskih zaposlenika tvrtke Samsung.

Osim toga, prema Samsungovim prošlim pravilima, ostale specifikacije  kamera bit će kao kod Galaxy S10 Plus. Razlika između njih vjerojatno će se odraziti  u optimizaciji algoritama i performansama softvera.  

Foto: @UniverseIce

Prednja kamera u Samsung Galaxy Note 10 će biti ugrađena u rupicu gornjeg dijela zaslona koja se nalazi točno u sredini. To čini cijeli izgled  uređaja privlačnijim,  što   je vrlo  važno.

Standardni gumbi na kućištu neće bit zamijenjeni kapacitivnim 

Ranije se govorilo da će  Samsung  odbaciti tradicionalne gumbe za glasnoću i uključivanje/isključivanje rada  u korist kapacitivnih tipki, ali ta je glasina  demantirana. Korejski div je opet promijenio planove i  nejasno je što  ih je navelo na promjenu. Moguće je da tipke osjetljive na pritisak nisu bile  dovoljno osjetljive kada su ih testirali  ili možda nisu bile jednostavne za korištenje kao tradicionalne tipke. 

Foto: @UniverseIce

DeX Live

GSM Arena očekuje da će Samsung po prvi put omogućiti bežični prijenos podataka  na   desktop tipkovnicu i miša, sve bez potrebe za kupnjom  DeX Dock dodatka. Razlog je Samsungovo podnošenje zahtjeva za patent u Uredu za intelektualno vlasništvo Europske unije,  za robnu marku DeX Live  koja bi mogla omogućiti ovaj bežićni prijenos.    

Moguće je da će Samsung i dalje prodavati svoj DeX Dock za one koji nemaju miša ili tipkovnicu s Bluetooth tehnologijom ili koji žele koristiti razne priključke dostupne na stražnjoj strani   uključujući USB-C, HDMI , Ethernet i dva USB-A priključka.

Službeno lansiranje 7.kolovoza 2019.

Prema CNETu,  Samsung planira službeno predstaviti Galaxy Note 10 u dvije verzije   (standardnoj i Galaxy Note 10 + ili Galaxy Note 10 Pro),  na posebnom događaju  u Barclays kongresnom centru u New York City, 7. kolovoza.

Modeli će se razlikovati  samo po veličini i možda mogućnostima  kamera.   Galaxy Note 10 verzija  ima 6,3-inčni zaslon, podršku samo za 4G mrežu i  8 GB radne memorije.  Note 10 + verzija ima 6,7-inčni  zaslon,  podržava 5G mrežu i do 12 GB radne  memorije. Očekuje se da će  koristiti Qualcomm Snapdragon 855  SoC ili  Samsung Exynos 9820 ovisno o regiji,  a  interna podatkovna memorija može  biti UFS 3.0.najnovijeg standarda.

Foto: @UniverseIce

Informacije također ukazuju da će Galaxy Note 10 koštati od oko 1.000 eura, dok je cijena Galaxy Note 10 + još uvijek nepoznata.

Pročitajte još članak - Galaxy Note 10 i Note 10 Pro   vizualizacije i benchmark mjerila

Kao i uvijek, to su samo glasine sve dok  Samsungov šef DJ Koh ne najavi uređaje na pozornici, pa uzmite sve s   prstohvatom soli.  Također  u slijedećih mjesec i nešto  dana  sigurno će biti više curenja informacija. Najzanimljivija ćemo podijeliti sa vama. Zato -  Stay tuned!


Reci što misliš!